Hoe werkt een e-sigaret?

Hoe werkt een e-sigaret?
Ben je een roker en wil je elektronisch roken en zoek je naar een andere manier om je e-sigaret te roken met dezelfde smaak? Dan kan het interessant voor je zijn om de elektronische sigaret met tabak e-liquid uit te proberen. De e-sigaret is in de afgelopen jaren steeds beter ontwikkeld en heeft een groei in gebruiksgemak en populariteit doorgemaakt. Niet iedereen is bekend met deze manier van roken. Ben je nieuwsgierig naar de elektrische manier van roken? Maar weet je nog niet zo goed hoe een e-sigaret precies werkt? Dan lees je in deze blog hoe je een e-sigaret kunt gebruiken en uit welke onderdelen de e-sigaret bestaat.

De werking van de e-sigaret
De e-sigaret heeft twee belangrijke onderdelen die ervoor zorgen dat de sigaret elektrisch werkt. Als eerste is er de batterij. Deze batterij is vaak herlaadbaar en gaat een lange tijd mee. De batterijen van een e-sigaret kunnen in prijs verschillen en dit ligt dan aan de kwaliteit en de sterkte van de batterij. Het tweede belangrijke onderdeel is de vloeistoftank van de e-sigaret. Deze tank wordt ook wel de clearomizer genoemd. In dit tankje kun je de e-liquids naar keuze opslaan. De batterij zorgt ervoor dat het verwarmingselement in de e-sigaret warm wordt. Je kunt dit activeren door op het knopje op de elektrische sigaret te drukken. Wanneer het verwarmingselement zijn werk doet, wordt de vloeistof in de clearomizer verdampt. De waterdamp die hieruit vrijkomt wordt dan door de gebruiker van de e-sigaret geïnhaleerd.

Wat is de coil?
De coil zit in de tank van de e-sigaret verwerkt en is eigenlijk niets meer dan een stuk gloeidraad met katoen eromheen. De batterij verwarmd de gloeidraad wanneer je op de knop van de e-sigaret drukt en daarmee wordt de coil in de clearomizer geactiveerd. De vloeistof uit de tank, wordt in het stuk katoen opgenomen en verdampt op het moment dat de coil dit verwarmt. Het reservoir van het tankje in de e-sigaret zit vol vloeistof en daardoor wordt de vloeistof rondom de coil telkens bijgevuld, tot het hele reservoir leeg is.

De coil is een onderdeel van de e-sigaret wat je vaker dient te vervangen. Je kunt de coil het beste om de twee weken vernieuwen. Op dat moment is de katoen om de coil heen te oud geworden en wordt nieuwe vloeistof niet meer goed opgenomen, hoe vol je tankje dan ook zit. Dit zorgt ervoor dat de smaak van je e-sigaret achteruitgaat en dat je op een gegeven moment zelfs verbrand katoen in zal ademen. Dit is niet wat je wil en daarom heb je ook geen e-sigaret aangeschaft. Dus let er goed op dat de coil op tijd en vaak genoeg vervangen wordt.

Hoe zit het met het mondstuk van de e-sigaret?
Het mondstuk van een elektrische sigaret wordt ook wel de drip tip genoemd. Je kunt zelf kiezen wat voor mondstukje jij voor je e-sigaret koopt. Je kunt dit personaliseren door voor een kleur of een vorm te kiezen die bij je past. Het mondstuk gebruik je vaak, dus deze is vaak aan een schoonmaakbeurt en eens in de zoveel tijd aan vervanging toe. De meeste drip tips hebben een universele aansluiting, dus passen op elke e-sigaret. Dat is wel zo makkelijk en simpel, omdat je deze in elke gespecialiseerde e-sigaret winkel kunt kopen.

Stadionfakkels kopen op Roken.nl