Buitenmuur laten schilderen? Voorbereiding is het halve werk!

Bij het schilderen van een buitenmuur is een goede voorbereiding het halve werk. Voordat uw schilder aan de slag gaat met schilderen gaat er een hoop werk aan vooraf. Zo is het belangrijk dat de muur er netjes bij staat. Daarnaast moet de muur schoon zijn en gereinigd worden. De meeste mensen doen dit met een hogedrukspuit. Een hogedrukspuit zorgt ervoor dat vuil met grote kracht van uw muur verwijderd wordt. Is dit nog niet genoeg, dan kunt u ervoor kiezen om de muur te behandelen met een middel tegen vuil en aanslag.

Waarmee kan ik mijn buitenmuur reinigen?

Welk reinigingsmiddel u het beste kunt gebruiken kunt u opzoeken op internet of u kunt dit direct laten doen door een specialist. Schilders weten vaak ook hoe zij het oppervlak moeten reinigen voordat ze beginnen met het schilderen van de buitenmuur. Is de muur gereinigd, dan is het handig om de muur vervolgens stofvrij te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een grove borstel, zodat u alle laatste stofresten en vuilresten van uw muur verwijdert.

Vloer afdekken

Is dit gedaan, dan kan de volgende voorbereiding beginnen. Voordat u of de schilder begint met schilderen is het verstandig om de vloer af te dekken. Dit voorkomt dat er verfspetters op de grond komen. U kunt de vloer afdekken met een afdekzeil, wat ook weer eenvoudig is om op te ruimen. Bij het afdekken van de vloer is het belangrijk dat u het zeil goed vast maakt op de grond, zonder dat deze tegen de muur aankomt. Last but not least: het afplakken van ramen of deuren. Bevinden zich in de buitenmuur ramen of deuren, dan is het noodzakelijk om deze af te plakken. Sommige schilders hebben zo'n vaste hand dat dit niet eens hoeft, maar als u besluit om zelf uw buitenmuur te laten schilderen dan is dat wel zo handig.